tiistai 18. lokakuuta 2016

Skypetyksen toivossa Muonaan asti

13.10.

Asiat nytkähtelevät eteenpäin, aika kuluu. Ensi viikon tiistaina viimeistään on mentävä Muonan kylään.


18.10.

Odottavan aika on pitkä, sanotaan. Kello on kahdeksan, parin tunnin päästä lähden kävelemään Limbeen, sinne tulee auto Muonan kylästä hakemaan minut ja kaksi polkupyörää. Tingitään vielä hinnoista ennen pyörien ostoa;) ja täytyyhän ne tarkistaa, ovatko kelvollisia.

Meno kylään on oikeastaan lähtöisin Suomesta. Yhdistyksellämme on huomenna kokous Oulussa, yritämme saada sinne Skype-yhteyden, tai ainakin WhatsUp-puhelun aikaiseksi.

*******
Ja heti meni pieleen;) Maclean soitti puoli yhdeksän aikaan Limbestä ”We are in Limbi now, where are you?” . Eipä muu auttanut kuin neuvoa heidät noutamaan minut majapaikasta. Eli asiat rupes heittään häränpyllyä heti aamusta.
Kun pääsimme Limbeen, pyöräkaupan edustalle, niin naapurikauppias kertoi lukossa olevasta kaupan  ovesta ” Maybe it is too hot for them today to open the shop”…. että mitä: kauppa kiinni kun on muka liian kuumaa. Jostakin kuului kommentti ” This is Africa”. Olen niile harvoille, jotka kehtaa sanoa, että on kuuma, sanonut, että vain lämmintä, ei kuumaa; kuumaa on vasta suomalaisessa saunassa...

Seuraavakin kauppa, joka kauppasi kiinalaisia pyöriä, oli kiinni…olikohan kyseessä kartelli? Kolmannesta kaupasta näkyi komeat mainoskyltit jo sadan metrin päähän, mutta sisältä löyty vain muutama käytetty pyöränrisa ja joku oli ehtinyt perustaa ompelimon liiketilan takaosaan.... eiku eteenpäin. Blantyressa ensimmäisen kaupan ainoan pyörän hinta kipusi toiselle sadalle tuhannelle…eteenpäin. Toisessa oli vain lastenpyöriä, mutta kolmannesta löysimme yhden hyvän pyörän, joka pääsi kyytiin. Keula kohti Muonaa, matkaan kului noin kolme tuntia. Thabvassa tuli perhe kysymään kyytiä sairaalaan, isäntä sairas, vaimo ja pikkulapsi saattajina, päästin kyytiin, eipä tullut mieleenkään  kyytiä evätä, koska tilaa oli. Jätimme heidät Fatiman sairaalan portille Muonassa.

Perillä tutut nuoret miehet, ruoka laitettiin tulemaan. Aterian jälkeen oli muutto edessä, siirryimme asumaan nuorten miesten kanssa viereistä taloa, joka oli sopivasti tyhjentynyt. Kylpy, iltatee, muutama yritys soittaa puhelua, ei onnistu, ollaan korvessa..

Huomenna testaamaan, onnistuuko skypetys. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti