sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Raija ja Pauli pakkasivat laukut ja lähtivät tänään kohti Malawia

Nyt koitti sitten se päivä, jolloin Pauli ja Raija lähtivät matkaan kohti Malawia. Tässä he ovat jo Helsinki-Vantaa lentoasemalla 4 matkalaukkunsa kanssa. Edessä on kuukauden vapaaehtoistyö Malawissa, Muonassa. Melkomoinen missio siis - kenelle tahnsa. Voi vain kuvitella heidän tunnelmiaan. Toivottavasti he jossain vaiheessa kertovat kuulumisiaan tässä blogissa.


Ennen lähtöä oli tietysti monenmoiset valmistelut alkaen mm. tarvittavien rokotusten hankkimisesta ja päättyen tavaroiden pakkaamiseen. Lisäksi Pauli ja Raija hommasivat itselleen "logopaidat", jolloin heidät on helpompi tunnistaa Muonassa. Ja nimetkin jäävät paikallisille ihmisille paremmin mieleen.Järjestetty kirjoitustarvike- ja pyyheliina/saippuasetin keräys onnistui hyvin. Tavoite saavutettiin eli Paulilla ja Raijalla on nyt viemisinä 100 kirjoitustarvikesettiä ja 100 pyyheliina-saippuasettiä. Kaiken kaikkiaan viemisiä kertyi 2 matkalaukullista.


Tässä on kirjoitustarvikekeräyksen satoa. Osa lahjoittajista osti tarvikkeet ja lahjoitti ne ja osa lähetti rahaa, jolla sitten Pirkko hankki kirjoitustarvikkeet.


Tässä sitten vielä pyyhepinoa valmiina pakattavaksi.

Suomalainen kirjakauppa ja Osuuskauppa Maakunta Kajaanissa lahjoittivat värikyniä ja piirustuslehtiöitä, joten sekin puoli tuli hoidetuksi.

Ei voi muuta kuin olla iloinen ja tyytyväinen, että keräykset ovat onnistuneet ja nyt vielä Pauli ja Raija lähtivät suoraan paikan päälle viemään apujamme perille. Lisäksi heillä on pitkä lista hommia, jotka pitäisi tehdä tai joita pitäisi viedä Muonassa eteenpäin. Samalla tietysti saamme välitöntä kontaktia ja vuorovaikutusta Muonan kyläläisten kanssa, mikä on ollut myös yhdistyksemme tavoite, auttaa ja tukea ihmsiä mahdollisimman paljon face to face - periaatteella. Samalla tulee tietysti kontrolloiduksi se, että onko kaikki hommat Muonassa hoidettu niin kuin on sovittu ja onko rahat käytetty niin kuin on tarkoitettu. Toivottavasti saamme todeta, että kaikki on hyvin myös Muonassa.

Omasta puolestani en voi kuin kiittää taas kaikkia lahjoittajia ja vielä erikseen Paulia ja Raijaa, sillä he tekevät kaiken tämän omilla kustannuksillaan, maksavat matkansa ja oleskelunsa siellä ihan itse ilman mitään rahallista tukea yhdistykseltämme! Niinhän teki Marttikin jo aiemmin eli auttamishaluisia ihmisiä näyttää aina löytyvän - sen kun vain alamme kimppaan ja toteutamme hyvän tekemistä.

Siis paljon, todella paljon onnea matkaan Raija ja Pauli!💕💕💕💕🙋🙋🙋Toivotaan, että hommat sujuvat ja matkasta tulee myös teille antoisa. Loppupeleissä sitten tärkeintä onkin vain se, että tulette terveenä takaisin (niin simppeliä sitten lopulta kaikki on).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti