keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Koulu- ja varastorakennukset ovat säilyneet ehjinä

Hiukan jännittyneenä olemme odotelleet tietoja Muonsta sen jälkeen, kun uutisissa kerrottiin, että sykloni on tehnyt tuhojaan myös Malawissa ja vielä sen eteläisessä osassa.

Tänään illalla saimme sitten Maclean Santolta viestin, että koulu- ja varastorakennukset ovat säilyneet ehjinä ja ovat kunnossa. Siitä saamme olla teodella iloisia ja onnellisia. Vaikka sykloni säästi Muonan seudun, niin sade on tehnyt pahoja tuhoja myös Muonassa. Taloja on sortunut, tulvavesi on vienyt sillat mennessään, vesi on syövyttänyt tiet ammottaviksi railoiksi ja montuiksi. Myös Macleanin äidin talo on sortunut.

Kuten aiemmin lienee ollut jo puhetta, niin Shire-joen sivuhaara kulkee Muonan kylän ohi. Joki tuo vettä, mutta myös tulvia. Tänä vuonna myös ilmeisen pahoja. Edellisenä sadekautenahan satoi niin vähän, että Muonassa kärsittiin kuivuudeta, mutta tämä vuosi on sitten ilemisesti toinen ääripää.

Sade jatkuu yhä.

Tässä on linkki, jossa on tarkemmin eteläisen Muonan tilanteesta http://floodlist.com/africa/malawi-floods-central-southern-regions-february-2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti