maanantai 5. marraskuuta 2018

Veden ja polttopuiden kantamista

Tässä taas terveisiä Paulilta ja Raijalta Muonasta videoklippien muodossa.

Malawissa ja Muonassa arjen askareisiin kuuluu olennaisena osana polttopuiden ja veden kanto.

Kaikki ruoka valmistetaan nuotiolla, joten polttopuuta todella tarvitaan . Ongelmana on se, että puusto on koko lailla käytetty ja niitä joudutaan kantamaan pitkienkin matkojen takaa.



Veden kanto ja ylipäätään veden saanti on toinen keskeinen asia muonalaisten elämässä. Muonan kyläläsiet kantavat vetensä pääosin 800 metrin päästä alangolta eli he joutuvat kantamaan veden ylämäkeen. Suunnitelmissamme on ollut porakaivon tekeminen koulun tontille. Joukkorahoituskampanjan aikaan porakaivon kustannusarvio oli 1000 euroa ja saimme lahjoittajan, joka lahjoitti koko tuon summan! Mutta nyt näyttää siltä, että kaivon hinnaksi tulee lähemmäs 3000 euroa. Syy on se, että koulun tontti on ylängöllä ja kaivo tulee siksi keskimääräistä syvemmäksi. Lisäksi porakaivojen kaivuukustannukset ovat nousseet samoin kuin kaivon rakentamiseen tarvittavien tarvikkeiden hinnat. Toivomme, että löytyisi lahjoittajia tuon lisäsumman rahoittamiseksi. Ajatus on, että kaivo rakennetaan tässä 1. rakennusvaiheessa.


Kun Pauli ja Raija olivat kuvailemassa muonalaisten arjen askareita, niin eräs ohikulkenut rouva pysähtyi tekemään lähempää tuttavuutta ja niinpä Pauli sai itselleen selfie-kaverin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti