lauantai 10. marraskuuta 2018

Koulurakennus valmiina koko komeudessaan!


Tässä se nyt on valmiina ja niin komeana!!!

Todella upea suoritus meiltä kaikilta. Uskomatonta, euro eurolta on varat kerätty ja Muonaan lähetetty. Ja Muonassa euro eurolta rakennustarvikkeet ostettu ja kuljetettu lähes tiettömän taipaleen taakse. Tontti on raivattu. Tiilet on tehty tiili tiileltä. Rakennus on pystytetty ja tässä on tulos.

🏃🏃🏃

En lakkaa vieläkään ihastelmasta sitä, kuinka suurenmoisesti olemme puhaltaneet yhteen hiileen. Jokainen on omalla paikallaan tiennyt mitä tehdä,  tehnyt oikeita asioita oikeaan aikaan ja vielä oikealla tavalla. Niin moni ihminen on luonnikkaasti sovittanut yhteen oman panoksensa toisten kanssa ja tulos on nyt nähtävillä. On upeaa jakaa tämä ilo, iloita yhdessä ja tuntea tyytyväisyyttä ja olla suorastaan ylpeä saavutuksemme johdosta.

Tosi hyvältä on tuntunut myös se, että kerätyistä rahoista vain noin vajaa 2 % on kulunut viranomaislupiin, myyntipaikkamaksuihin ja aineettomien lahjojen tilisiirtoihin täällä Suomessa. Kenellekään täällä Suomessa ei ole tarvinnut maksaa mitään. Kaikkki ovat tehneet työnsä pyyteettömästi vapaaehtoistyönä ja lahjoituksina. Niinpä kerätysitä rahoista noin 98 % on mennyt Muonaan.

Toinen todella upea asia on ollut se, että Muonan kyläläiset ovat olleet mukana hankkeessa. Heille on voitu maksaa palkkaa mm. tontin raivauksesta ja tiilien tekemisestä, jolloin koulun rakentaminen sinänsä on jo auttanut Muonan kyläläisten toimeentuloa.

Kolmas hieno asia on ollut se, että Muonan kyläläiset ovat myös tehneet talkoita kuultuaan, että me täällä Suomessa teemme myös talkoita. He siirsivät tiilien teossa tarvittavan hiekan joen pohjalta tiilien tekopaikalle talkoina. Lisäksi he ovat vartioineet rakennsutyömaata talkootyönä.

Mutta tässä nyt kuvia tästä meidän komeudesta...

Julkisivu on tässä.


Ja tässä tämä upea julkisivun pylväikkö vielä pitussuunnassa.


Ja tässä on rakennuksen pääty.


Kun on hetki riemasteltu tätä valmista pytinkiä, niin sitten laitamme hihat taas heilumaan, että opettajien asunnot ja ruokakatos sekä kaivo saadaan pystyyn. Voit tukea rakentamista esim. aineettomien lahjojen kaupassa, josta löydät mukavia aineettomia lahjoja vaikka pukinkonttia varten.  https://holvi.com/shop/KouluMalawiin/

1 kommentti:

  1. Niin, tämä on todella meidän kaikkien uurastuksen tulosta, euro eurolta. Muonalaiset ovat olleet mukana alusta alkaen, kyläpäälliköistä lähtien. Naisten työpanos on ollut erittäin tärkeä. On suuri ilo ja mahtava saavuttamisen tunne, että olemme saaneet tämän aikaiseksi yhdessä. Työmme jatkuu!

    VastaaPoista