sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Jälleen Muonassa

13.1.2017 Muona, Malawi.

Palaveri aamukahdeksalta koulun tontilla, paikalla suurin osa toimikunnasta. Näytin piirustuksia, selitin mitä missäkin näkyy. Selvitin, että kustannuslaskenta on käynnissä, odotan viestiä tänään.

Kerroin seuraavista vaiheista, eli maansiirtotöistä, urakoitsijan hankkimisesta. Kyläpäällikkö toi esiin kyläläisten huolen tontin läpi kulkevasta tiestä. Heidän mielestään se tule häiritsemään koulun toimintaa, ja siinä he ovat oikeassa. Annoin heille vapaat kädet neuvotella, josko tie saatais siirrettyä kiertämään tontti kylältä katsoen oikealta puolelta. 

Täällä Shirejoen laaksossa ei ole ollut voimakkaita ukkosmyrskyjä, vain paikalisia, hiljaisia kuuroja. Viime yönäkin tuli hiljalleen vettä, samoin tänään iltapäivällä. 

Maissi on täällä vasta noin puolimetristä, kun se esimerkiki Limben seudulla (Blantyren vieressä) on reilusti yli metrin mittaista. Vettä täällä kyllä on nähty. Vuoriston ukkoskuuro saattaa täyttää joenuoman hetkessä, mutta parin-kolmen tunnin päästä vettä on taas vain muutama lätäkkö joen pohjalla. Maclean kertoi, että hänen puutarhassaan oleva vesiallas on tyhjä, ei ole satanut sen vertaa.


Terveisin Martti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti