torstai 19. tammikuuta 2017

Lounaalla Macleanilla16.1.2017

Maclean tarjosi eilen lounaan, hänen taloonsa on vajaan tunnin kävelymatka. Tavallista kotiruokaa, shimaa, kanaa, vihanneksia, jälkiruoaksi mango…..ette usko kuinka herkullisia tuoreet luomumangot ovat.

Paluumatka Muonasta alkoi aamuyöllä kello kaksi. Minibussi tuli noutamaan Lodgen portilta täsmälleen sovittuun aikaan. Puolentoista tunnin kiertoajelu ympäri Muonan kylää, käynti kahdessa muussa kylässä, auto täyttyi pikkuhiljaa. Vasta puoli neljän aikaan keula kääntyi kohti Thabwaa.

Tie oli kurjassa kunnossa. Vaikka tuolla jokilaaksossa ei ole paljoa satanut, niin silti tiessä olevat kivet olivat tulleet esiin, raskaat autot olivat tehneet paikoin syvät ajourat. Jokilaaksoissa näki, että vuoristossa on satanut: satojen kilojen painoisia kivenjärkäleitä oli tullut tien viereen, paikoin oli vain auton mentävä aukko kivikasojen välissä. Joenuomissa lirui vain vähän vettä merkkinä siitä, että joskus on satanut.

Kuljettaja ei pahemmin autoa säälinyt, eli matkasta tuli järjetöntä tärinää, kiihdytyksiä ja jarrutuksia, mutaisissa paikoissa täytyi kaasua käyttää tosissaan, ettei olis jäänyt kiinni. Kolme ja puoli tuntia, 75 kilometriä, vielä vajaa tunti öljysoratietä, nousu vuoristoon otti aikaa. Perillä Limbessä kello 7.

Arkkitehdiltä on tuossa kustannuslaskelmia, odotetaan.  Täällä päivät ovat muuttuneet märemmiksi, sadekuuroja päivällä,  ukkosta iltapäivisin, yölläkin jytisee. Lämpötilan aleneminen panee hakemaan vaatetta päälle. Virtanen oli lomalla poikkeuksellisen pitkään, laiitteiden akut tyhjenivät, puhelinyhteydet lähellä nollatasoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti