maanantai 19. joulukuuta 2016

MALAWIIN MUONAN KYLÄÄN TARVITAAN RUOKAA - OSTA AIEETTOMIA, EETTISIÄ, TOISENLAISIA LAHJOJA JA ANNA RUOKA-APUA


Martin (kuvassa 2. oikealta) kolmen kuukauden vapaaehtoistyöjakso päättyi Malawin Muonassa joulukuun alussa. Mutta yllätys, yllätys, Martti palasi Malawiin jo tänään sunnuntaina 18.12. lähteneellä lennolla.

Martti vieraili myös täällä Oulussa ja saimme kuulla ajankohtaisia asioita sekä Muonan kylän ihmisten tilanteesta että koulun rakentamishankkeesta.

Hälyyttävintä Martin kuulumisissa oli se, että osa Muonan kylän asukkaista kärsii ruuan puutteesta eli nälästä. Vuoden 2015 tulvien jälkeinen aika on ollut todella kuivaa ja maissisato on jäänyt vähäiseksi.

Tontin maansiirtotöitä ei ole vielä voitu aloittaa, koska tonttia, vaikka se on jo maastoon merkitty ja paperit virastoon lähetetty, ei ole vielä merkitty ns. maareksiteriin.

Yhtenä syynä Martin nopeaan Muonaan palamiseen on se, että sadekausi on alkamassa ja lähijoen pohjasta sementissä käytettävä hiekka on siirrettävä sitä ennen tiilien tekopaikalle. Samoin rakennusten perustuksiin tarvittavat kivet pitää siirtää pois nyt kuivana olevan joen uomasta. Martin tarkoituksena on aloittaa talkootyöt heti Muonaan mentyään. Suunnitelmana on myös tarjota maissipuuro talkoolaisille. Muonan kyläläisten  kyläkokous on nimittäin päättänyt, että myös Muonan kyläläiset tekevät talkoita samalla tavoin mekin täällä Suomessa. Samoin Muonan kyläläiset ovat päättäneet tehdä talkoilla rakennustarvikkeiden vartioinnin.

Muonan kyläläiset ovat odottaneet malttamattomana rakennustöiden alkamista. Välillä osa kyläläisistä on menettänyt jo uskonsa, että kouluhankkeesta totta tulisikaan, koska tontilla ei tapahdu mitään. Tähän epäuskoon on vaikuttamassa myös se, että takavuosina Unicef on ollut aikeissa rakentaa koulun, mutta sitten hanke oli hiipunut kyläläisten suureksi pettymykseksi. Tämä oli toinen syy Martin nopeaan paluuseen Muonaan, olemalla paikan päällä voi parhaiten edistää asioiden etenemistä.

Tue koulun rakentamista Malawin Muonan kylään!

HANKI AINEETTOMIA LAHJOJA TÄÄLTÄ, ESIM. MAISSIPUURO 100 TALKOOLAISELLE 20 EUROA

https://holvi.com/shop/KouluMalawiin/section/tuotteet-suomeksi/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti