keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Ensimmäinen luokkahuonerakennus harjakorkeudessa

Rakentamistyö Muonassa on edennyt. Luokkahuonerakennus, joka sisältää kaksi luokkahuonetta ja opettajien työtilat, on harjakorkeudessa. Rakentamistyö on edennyt kyläläisten voimin ja johdolla, jolloin koulun rakentaminen on antanut myös ansiomahdollisuuksia kyläläisille. Päiväpalkka on vajaan euron. Kyläläiset tekivät tarjouksen palkasta ja yhdistys hyväksyi sen, koska palkkapyyntö oli todella vaatimaton.

Ensimmäiset puuceet ovat myös valmistumassa pihan perälle kuten asiaan kuuluukin. Kuvasta voi nähdä, että puuceet ovat meillekin tuttua mallia.

Tässä ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan vielä kahden opettajan asunnot sekä keittiö- ja ruokailukatos. Ne ovat vuorossa seuraavaksi. Aiemminhan rakennettiin varasto työkaluja ja rakennustarvikkeita varten.

Malawin kouluvuosi noudattaa britannialaista mallia ja on perua siirtomaavallan ajalta. Eli lukuvuosi alkaa syksyllä ja näyttää siltä, että kylän pienimmäiset voivat aloittaa koulun "lähikoulussa". Nythän lähin koulu on 7-8 km:n päässä. Lapset joutuvat kulkemaan matkan jalan ja kuumuudessa, jolloin koulunkäynti on melkoisen raskasta 7-vuotiaille kuumassa ilmanalassa. Aina ei ravintotilannekaan ole paras mahdollinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti