tiistai 5. joulukuuta 2017

KOULURAKENNUKSEN POHJA ON TEHTY

Muonan kyläläiset ovat edenneet ripeästi. Koulurakennuksen, joka sisältää kaksi luokkahuonetta ja opettajainhuonen, pohjat on tehty. Tavoitteena on saada koulurakennukseen katto valmiiksi ennen sadekauden alkua, jotta rakennus on suojassa sateelta.

Ja tosi hienoa on se, että kyläläiset ovat saaneet myös työtä koulun rakentamisesta. Tavoitteena on, että työ jakaantuu tasaisesti kyläläisten kesken, koska palkkatyömahdollisuuksia kylässä ei ole. Päiväpalkka on yksi euro/päivä. Kyläläiset tekivät ko. tarjouksen päiväpalkaksi ja yhdistyksemme hyväksyi sen.

Meidän lahjoittajien ja vapaaehtoistyötä tekevien näkökulmasta tuntuu todella hyvältä, että jokaikinen euro menee suoraan koulun rakentamiseen, kun ns. hallintokuluja ei ole.

Noin kuukausi sitten saimme myös Youtube-sivut, jossa on viedoita rakennustyömaalta ja -työstä. Käy kurkkaamassa https://www.youtube.com/channel/UC4xdrum4uhYZqgPyu8_VO8Q/videos 

Koulun rakentaminen on kyläläisten käsissä. Kyläläiset ovat valinneet koulukomitean, joka huolehtii siitä, että kaikki toteutuu asianmukaisesti. Oheisena on kuva koulukomiteasta. Kuten Martti aiemmin kertoi, niin hänen tavoitteensa olis, että komiteassa on oltava myös naisten edustus. Muonalaiset yllättivät - koulukomiteassa on puolet naisia ja puolet miehiä!







1 kommentti:

  1. Ainneettomat, eettiset ja toisenlaiset lahjat löytyvät täältä, jos ja kun haluat auttaa Muonan kylän ihmisiä koulun rakentamisessa https://holvi.com/shop/KouluMalawiin/

    VastaaPoista